Curs de iniţiere şi pregătire pe linie de arme şi muniţii.

ok

Orice persoană care are peste 18 ani, un cazier judiciar fără înscrisuri şi este aptă din punct de vedere medical, se poate înscrie la cursurile de iniţiere şi pregătire pe linie de arme şi muniţii.
Cursurile practice se vor desfăşura în poligon, unde se vor executa şedinţe de tragere cu arme cu glonţ calibrul 9 x 19 mm pistol, cal 30-06 carabina cu luneta si cal 12 arma tip pump-action.

Armele folosite vor fi pistol Glock17,carabina CZ 557 si arma cu alice Benelli Super Nova pump-action.
În cadrul cursurilor teoretice, este aprofundat conţinutul Legii 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor, cursanţii aflând tot ce trebuie să ştie despre normele legale privind dreptul de deţinere şi folosire al armelor (uzul de arma)si vor primi lectii de prim ajutor .

Urmarea unor cursuri de pregătire teoretică şi practică este obligatorie pentru cei care doresc să deţină permis pentru armă letală, dar opţională pentru cei care achiziţionează arme scurte cu proiectil din cauciuc.

Durata cursurilor este de minim 40 de ore, iar actele necesare sunt: copie a actului de identitate,dovada faptului ca persoana este apta medical , cazierul judiciar, cerere tip şi două fotografii color. La terminarea cursului , cursantii vor sustine examen in urma caruia cei care au promovat vor obtine certificatul care atesta absolvirea cursului.

Considerăm că organizarea acestui curs, în concordanţă cu Legea 295/2004, reprezintă un factor de prevenire şi de sprijin pentru angajatii Poliţiei, acest curs reprezentând şi un factor de instruire suplimentară, pentru persoanele care urmează să aibă acces la arme şi muniţii, în condiţiile în care serviciul militar nu mai este obligatoriu.

Costul cursului este de 300 ron sau 500 ron pentru cursantii care doresc o sedinta suplimentara in poligon.

Posted by on august 18, 2015. Filed under Cursuri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.